2019-2020 Erasmus+ / Exchange Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Alınmaya Başlamıştır.

*Başvuru Tarihleri: 04.03.2018 – 23.04.2018

*Dil Sınav tarihleri:

İngilizce:  25.04.2019 Perşembe : 10:15  (Sınav yeri sınavdan önce bildirilecektir)

* Sözlü Mülakat tarihi : 02.05.2019 - 03.05.2019

Öğrenci eğitim göreceği dilin sınavına girmek zorundadır. Başvuru sırasında işaretleyeceğiniz diller, sınavına gireceğiniz diller olmalıdır.

Dil sınav sonuçları  tüm dil sınavlarının ofise bildirilmesinden sonra ilan edilecek ve Erasmus koordinatörlüğü  web sayfasında duyurulacaktır.

Başvuru Süreci :

1. Başvurularınızı online sistem üzerinde yapmanız gerekmektedir

>BAŞVURU İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ<

2.  Başvurunuzu yapmadan önce lütfen Başvuru Sürecine ilişkin bilgilendirme sunumu inceleyiniz.

ÖNEMLİ !  Ön Başvuru aşamasında kalan başvurular işleme alınmayacaktır. İşleminizi tamamlamadan sistemi terk etmeyiniz. Tercihler başvurular tamamladıktan sonra değiştirilemez.

Başvuru için gerekli şartlar:

•  İstanbul Rumeli Üniversitei’nde 1 akademik dönemi tamamlamış olmak
  •  CGPA  - Lisans öğrencileri : - en az 2.20
  •  Yüksek lisans ve doktora öğrencileri:  – en az 2.50
  •  Tam zamanlı öğrenci olmak
  •  Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması
  •  Yabancı dil yeterlilik sınavlarından 100 üzerinden en az 50 almak (Girilecek sınavın dili yurtdışında eğitim alınacak dile göre belirlenmelidir.)
  •  Gidilecek üniversitenin başvuru şartlarına uymak,
  •  Rumeli uzantılı E-mail adresi kullanılması zorunludur
  •  Ülkelere göre aylık hibe miktarları Ofis panolarında ve websitesinde mevcuttur.(İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir).

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Sözlü Mülakat

%25 Dil Sınavı içerisinde

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

NOT:Anlaşmalı Üniversiteler ve Kontenjanlarını Erasmus koordinatörlüğü websitesi “Erasmus- Non Erasmus Agreements” kontrol edebilir ve bölüm koordinatörlerinizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Tercihte bulunmadan önce koordinatörlerinizden okullar ve eğitim dilleri hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

Designneuro